K O K K E -   O G   S L A K T E K N I V E R : K o k k e k u f f e r t e r   f i n n e r   d u   p å   e g e n   m e n y .

KOKKEKNIVER

TRADISJON:  Friedr. Dick GmbH har laget kniver og verktøy siden 1778.
KVALITET   : Ingen ting overlates til tilfeldigheter,optimal herdeprosess         og  datastyrt overflate og slipe prosesser.

PRISKLASSER:
- PRO-DYNAMIC. Den prisgunstige serien.
-SUPERIOR Middels prisklasse kvalitets-kokkekniver, i tradisjonell  serie.
-PREMIER. Toppklassen med smidde knivblad.

Knivmakeriet FGH har ved flere anledninger hatt disse knivene inne til sliping, og kan erkjenne at disse er av meget høykvalitet. Vi kan også veilede brukere ved valg av typer og eventuelt også skaffe produkter.
Men vi tar forbehold at fabrikken kan levere i henhold til sin produktkatalog.

DICK's PRODUKTKATALOG får du ved å klikke på LINKEN under.
Dersom du finner en kniv du vil vite pris på, noter deg produktnummeret (7 tall) og send det til meg, eller ring. Kniv kan skaffes på ca 2-3 uker.

SLIPEAPPARAT

FABRIKK-KATALOG

PAKKELØSNING RIMLIG FABRIKKLØSNING

En komplett grunnutrustning som Dick fabrikken anbefaler.
Pakkeløsning 8-5100-00 Pris  kr.1043.-

Inneholder :

Liten kjøkkenkniv    8-5050-10
Utbeningskniv         8-5368-15
Middels kjøkkenkniv8-5080-16
Kokkekniv               8-5447-21
Konditorkniv            8-5151-26
Skjerpestål               7-6541-30

PAKKELØSNING-RIMLIG PRISKLASSE

GOD KVALITET TIL GUNSTIG PRIS.
PRO-DYNAMIC
med hygienisk kunstoffskaft og kvalitetsstål.
5 kniver kr. 815.-
Om man skulle kjøpe knivene separat ville disse samlet koste kr.939.-
Pakken inneholder kniver du kan greie deg med til alle vanlige kjøkkenoppgaver. De to siste tall i koden beskriver lengden.


8-5447-21 : Kokkekniv, passe lang, bred til å styre rett snitt,og egnet til å løfte opp og flytte produktet.
8-5453-21 : en oppskjærekniv, egnet for grønnsaker, egg, ost, og fileter av alle slag.
8-5080-16 : Kjøkkenkniven til de mange formål. Utbening og oppskjæring. Den mest brukte kniven i daglig bruk.
8-5151-26 : Konditorkniven. Skjær bløtkakebunnen opp i skiver, smør på fyll og  confityr, skjær brød & baguetter.
8-5050-10 : Skrelle /rensekniv. Alle små oppgaver løses med denne størrelse. Ikke for stor, og ikke for liten

PAKKELØSNING. PRISGUNSTIG KVALITET

FORNUFTIG PRIS OG MEGET GOD KVALITET. "SUPERIOR"
5 Kniver kr. 1338.-     pris om kjøp av enkeltkniver kr.1463.-
Alle vil ha det beste til billigst pris. Det går ikke. Men dette produktutvalget forener ønsket om gunstig pris og bra produkt.  Bra produkt er ikke det aller beste, det  må man betale mer for. Men er du ikke kokk av yrke, vil  dette tilbudet høyst sannsynlig tilfredstille dine krav og ønsker. Jeg er amatørkokk, lager mat daglig, og dette produktutvalget holder mål for meg.


8-4447-21 : Kokkekniv. Fornuftig lengde, skjærer det meste, bred flate og løfter det meste. Godt skaftgrep.
8-4090-20 : Oppskjærekniv. Fin til oppskjæring av grønnsaker og generellt oppdelingsartbeide av kjøtt ,fisk og fugl.
8-4080-16 : kjøkkenkniven, som er tilpasset de fleste og vanlige formål. Kniven du kommer til å bruke mest.
8-1151-26 : Konditorkniven. Til kaker og brød, samt baqutter. Lang og bred med bølgeegg, gir stødige og rette skjæresnitt.
8-4070-13 : Skrelle og rensekniv. Ti l alt småtteri, pynt  og montasje.

PAKKELØSNING HØYKVALITET

PREMIER.  Høykvalitets smidde knivblad i rustfritt stål, utviklet for å møte de kresenes krav.
4 kniver til kr. 1712.-   Normalpris kjøpt enkeltvis kr 1812.-
Knivutvalget i denne pakkeløsningen retter seg mot den kravstore bruker. Spesialkniver må velges som tillegg, og kan muligens være av en noe rimligere kvalitet. Dette er forslaget er for å møte høyeste kvalitet mot pris.

Hva er så argumentene for disse knivene?
Lang levetid av skarphet med rustfritt stål og moderne herdeteknikk.
Laserkontrollert skjæregeometri. Ekstra bred fingerbeskyttelse. Hygienisk kunststoffskaft montert uten spalte mot stålet. Lang levetid med helstål i blad og tange. Optimalt balansert.

KOKKEKNIVER I FARGER

DICK kniver finnes også med fargete skaft. Her avbildet i den rimlige prisklasse PRO-DYNAMIC med det hygieniske kunststoff skaftet i moderne design.

I PREMIER klassen finnes også fargete skaft. Men som gruppen forøvrig med påklinkete skiver.

Fargene er tenkt å forholde seg til arbeidsområder. RØD fot kjøtt, BLÅ til fisk, GUL til fugl, og GRØNN til frukt og grønnsaker.

Men er man flere i samme kjøkken kan fargene også bidra til å merke knivene til enkeltpersoner.

TEST AV KOKKEKNIVER


Mange vil ha den riktige, stilige kokkekniven. Men du er bedre tjent med å slipe den du har. En nyinnkjøpt kniv, uansett hvor dyr den måtte være, kan ikke måle seg med en ordentlig slipt kniv, selv ikke den som koster 69 kroner på IKEA.

          "Skjerp deg"
Dette er åpningen av FORBRUKER-RAPPORTEN 06/2003  store knivtest, skrevet av Jarle Oppedal. Her kommer noen utdrag av testen, men du vil finne en link nederst til å logge deg inn på FORBRUKERPORTALEN hvor testen i sin helhet kan bestilles.

Kokketesten viser at den største forskjellen på kniver, går mellom en slipt kniv og en uslipt kniv. Ikke mellom en dyr  og en billig, eller en "god" og en "dårlig" kniv. Den slipte kniven er bedre enn den nye kniven.
Testen  ble gjort på ca 20 cm lange kokkekniver av 10 forskjellige typer og kvaliteter. Fra den billigste IKEA-kniven (kinesisk) til 69 kroner, til en helstål Globalkniv (japansk) til 900 kroner. Ingen av disse butikknye knivene var mer enn middels gode.
Men eggen kan vi gjøre noe med. Knivene kan slipes. Og så endrer bildet seg. Alle knivene forbedrer sin totalkarakter etter sliping. Det betyr at den dårligste kniven etter sliping får bedre totalkarakter enn den beste av de nye butikknivene. Kniven blir både skarpere og eggen varer lengre etter sliping.  Alle kniver havner på samme hovedkarakter.
Testen viser at du i grunnen kan glemme mye av det du har hørt om kniver. Gå og kjøp den kniven du ønsker, og som du føler er god å bruke,  - så lenge du får kniven slipt ordentlig.

KNIVMAKERIET FGH's kommentar til testen.
Testen inneholder også et referat fra Forbruker-rapportens  besøk i mitt verksted. Mine meninger om vedlikehold av kniv og sliping finner du også i rapporten.  Sløve kniver i skuffene finnes det masse av. Denne testen setter indirekte også søkelys på å ta vare på det man har,  og å unngå den nye trend med å kjøpe og kaste etter bruk. Det finnes noen få, men bra hjelpemidler til å vedlikeholde våre kjøkkenkniver,- og andre kniver.
Så litt omkring vedlikeholdet og effektiviteten av knivskjøtsel. Finn en knivsliper som kan lage en god egg. Vedlikehold den eggen han lager med et slipeapparat, som du har på din arbeidsbenk.  Og så med visse mellomrom får du laget ny eggfas av sliperen. Dette blir en vekselvirkning som gjør at dine kjøkkenkniver yter sitt aller beste til enhver tid.
Da blir matlaging en glede,  mindre slit og mindre forbruk av energi.
Få dine kjøkkenkniver vurdert. Bestemors,- og mors kniver du har tatt vare på, er helt sikkert like gode ennu, de trenger bare litt olje på skaftet og sliping.
Men markedet byr også på nyheter innen norsk knivtenking. Det er de japansk-inspirerte knivene med bredt blad og fleksible fileteringskniver. Sistnevnte har tynne smekre blad som kan bøyes  mot underlaget eller bein. Kanskje er tiden også inne til litt fornying ?

Klikk deg inn på linken under, og bestille hele testen.


FORBRUKER-RAPPORTEN

HOVEDSIDE | NYHETER | SERVISE | OPPDRAG | RÅDGIVING | OM MEG | MIN DESIGN | VELG EN KNIV | ARBEIDSKNIVER | JAKT OG FRILUFTSLIV | SMYKKE/BUNADKNIV | KLASSISKE | ARTISTKNIV | HISTORISKE | SPESIALKNIVER | SMYKKER | KNIVSLIPERE | KOKKEKNIVER | KOKKEKUFFERTER | LITT AV HVERT | MATRIELL | KJØPSINFORMASJON | KONTAKT MEG

Webmaster: Finn Hornslien   Copyright © 2004 Finn Hornslien

Denne siden er generert av GoOnline